Mat som ger håret en boost

Tro det eller ej men maten har en enorm påverkan på hela din kropp, inte minst håret. Om du vill stärka ditt hår och kroppen i stort ska du satsa på bra och näringsrik mat. Mat kan ta dig långt och ge stor effekt men vissa saker hjälper det inte mot. Om du lider av håravfall eller har mycket tunt hår finns det annan bra hjälp du kan få. Om du vill stimulera din hårväxt eller göra en hårtransplantation ska du gå in på Nordichair.com som är specialister på just håravfall, injektionsbehandlingar och hårtransplantationer. Du kan läsa mer om olika behandlingar på nordichair.com men även boka en kostnadsfri konsultation.

Viss mat är bättre än annan

För att sedan boosta ditt hår efter att du genomgått en behandling finns det några livsmedel och råvaror som är lite bättre än andra för håret. Men det är inte bara håret som mår bra av kvalitativ mat som är näringstät, utan hela din kropp. Lax är ett livsmedel som är väldigt bra för kroppen och håret. Fisk och framförallt lax innehåller D-vitamin och bra proteiner som stärker bland annat håret. Omega-3 som finns i lax är livsviktigt för kroppen men det gör även att håret kan växa lite snabbare. Något annat som är bra för hårväxten är gul paprika som innehåller massor med C-vitamin. Det stärker hårstråna och gör dem starkare, vilket minskar risken för att de ska gå av.

Avokado och ägg är väldigt bra mat

Ägg är ett annat superlivsmedel som verkligen är bra för kroppen. Ägg innehåller också omega-3. Sötpotatis är perfekt för dig som vill ha en sund hårbotten och göra så att håret växer bättre. Sötpotatis innehåller bland annat betakaroten som är gynnsamt för håret. Avokado är verkligen bra att äta ur flera perspektiv. Det beror på att avokado innehåller höga koncentrationer av essentiella fettsyror som gör underverk för hår och hy. Avokado kan även användas utanpå kroppen. Att massera in avokado i håret och hårbotten kan bidra till att du får ett vackert hår.

Ät mer nötter och fröer

Nötter är bra att äta ur flera perspektiv. Mandlar är också väldigt bra eftersom de innehåller biotin som gör håret friskare. Att äta olika fröer har också positiva effekter på kroppen. Solrosfrön innehåller bland annat mycket vitamin E som är bra för att främja blodflödet till hårbotten och främjar då din hårväxt.

Näringstät mat gynnar hela kroppen

Det är inte bara håret som gynnas av alla dessa livsmedel utan de tillför mycket till hela kroppen. När du fokuserar på att äta mat som ger kroppen den näring den behöver kommer du att må bättre i stort. Det är skillnad på mat och mat. Om du äter dålig mat kommer det att sätta sina spår i negativ form.