Dricka ett glas vin om dagen – myt eller inte?

Du har säkerligen hört att ett glas rödvin om dagen kan vara bra för blodet och hjärtat. Och faktum är att det finns studier som visar att det kan vara bra både för hjärta och hjärna. Dessutom ska det minska risken för demens. Det låter ju fantastiskt – inte sant? Då handlar det främst om ett litet glas som med fördel kan intas till maten.

Hitta ett vin du tycker om

Vin ska alltid vara en njutning och något du unnar dig. Därför bör du lägga ner lite extra tid på att hitta goda viner som du verkligen älskar. Hos vinoteket.se finns ett brett utbud av viner i varierande prisklasser. Rödvin dricks normalt till kött och mustigare rätter. Det är inte så vanligt som aperitif även om det förekommer. När du handlar hos Vinoteket får du alltid tips på vad ett visst vin passar till för mat och tilltugg.

Var medveten om alkoholen

I Medelhavsländerna är det vanligt att dricka ett glas vin till maten varje dag. Om du känner att du kan hantera det kan du även göra det här hemma i Sverige. Det kan alltså ha vissa hälsofördelar som du kan dra nytta av. Dessutom är det en väldigt god smaksättare till mat. Du måste dock vara medveten om att det handlar om alkohol och att det alltid finns risk för ett beroende. Om du någon gång känner att du har svårt att hantera alkoholen bör du söka hjälp så snart som möjligt. Känner du att det inte räcker med ett glas bör det ses som en dålig signal. Var medveten om att det i dessa lägen finns bra hjälp att få.